Woolpower i Danmark

 

Hos Ragtex ApS har vi repræsenteret Woolpower i Danmark siden 1988. På det tidspunkt var producenten i Østersund en stor strømpefabrik og som en sidegren til dette fandtes produktlinien Ullfrotte Original undertøj.

I de følgende år etablerede vi salg til grossister der rettede sig mod erhvervsmarkedet, og salg til offentlige kunder som forsvaret.Som en lidt mindre del blev produktet solgt gennem butikker som  marinebutikker, outdorbutikker, jagtbutikker. Vi har i dag en struktur hvor vi sælger 50 % til erhverv og offentlig, og 50% til detailbranchen. 

Ragtex er et familiedrevet firma, med rødder i tekstilbrancen, både som forhandler og producent. Vi har en nu 4. generation med i Ragtex.  

Vi tilbyder stor viden om tekstiler og en vilje til at sælge det bedste produkt i sin kategori.

Med vores nye webshop, er det målet at komme ud til et bredt udvalg af danskere som søger viden om funktionsbeklædning og som ønsker at afprøve nye løsninger.

Vores produkt Woolpower, produceres der hvor det bruges. I Østersund i Nordsverige ligger der helt imod de erfaringer og forventninger man har, en tekstil fabrik med henved 100 ansatte. Det til trods for at tekstil-produktion for længst er et afsluttet kapitel i mange rige lande. Produktionen er outsourcet til lande med lave lønomkostninger, og meget begrænsede miljøforanstaltninger. Samtidig er der mange beretninger om at lønarbejdere i disse lande frister en tilværelse der er langt under de standarder, som vi i vores verden betragter som basale menneskerettigheder.

Hvordan kan vi skabe et produkt i Skandinavien, som kan klare sig på de markedsvilkår som eksisteren i øjeblikket.For det første er der tale om en nicheproduktion, hvor alle maskiner er udviklet til at producere netop denne lille produktkategori. Råvaren altså merinoulden har en pris, som er den samme for alle købere, lidt ligesom oliepriserne. Det betyder at vi kan producere konkurrencedygtigt, når det gælder råvaren og investeringen i maskiner. Med et strikket produkt som Woolpower, har vi meget færre manuelle operationer udført af lønarbejdere, end feks. konfektionerede produkter. Vi har meget få sy operationer, og altså kun en lille negativ konkurrence ulempe. 

Vi ser 2 meget store fordele ved at producere i Østersund. Først og fremmest set ud fra et rent forretningsmæssigt synspunkt, er der en meget stor fleksibilitet. Produktion, logistik og salg kan tilrettelægges fleksibelt og på en mere markedsnær måde, end hvis man skal producere langt væk fra Skandinavien. Den anden vigtige fordel, er at forbrugeren kan genkende nogle etiske værdier i det produkt som de gerne vil købe:

Høj kvalitet i alle led – råvare, miljøforhold og personalepolitik.